Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Overfladevand

I helhedsplanen er der mange fine ord om bæredygtighed og lokalsamfund. Som det demonstreres af de mange høringssvar, står helhedsplanens intention dog i skræmmende skærende kontrast til de fine formuleringer. Et eksempel er problemer med håndtering af overfladevand. Helhedsplanen noterer selv at håndteringen i Hjortshøj pt er presset.

HVIS der bygges langs Østergårdstoften, er det i direkte strid med Helhedsplanens ellers fine ord om bæredygtighed mm. Men ikke nok med det. HVIS det smukke grønne område ved Østergårdstoften bebygges, betyder det, at græsareal, pileskov og unikt landbrug nedlægges. Disse naturarealer optager overfladevandet! Hvis det bebygges skal alt det overfladevand håndteres oveni det nuværende. Det nævnes forbigående i helhedsplanen, men det virker som om man ikke har sat sig ind i omfanget. Men selv hvis selve Hjortshøj formår at føre vandet videre, skal Århus kommune håndtere det mere kloakvand.

Med byggeri på Østergårdstoften sætter helhedsplanen sig derfor i direkte modstrid med sig selv, med øgede kloakmæssige udfordringer til følge.

Kære politikere - tag nu jer selv og jeres udspil seriøst. Hjortshøj har alt det helhedsplanen "efterlyser". Værn om det og stå ved jeres egne ord.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Søren Jepsen

Indsendt

11/08/2024 13:47

Sagsnummer

HS7685227

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk