Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Høringssvar fra Gammel Egå Fællesråd – det er en ommer!

Helhedsplan Hjortshøj indebærer store arealer til udstykning til beboelse. For os i nabolandsbyen Gammel Egå vil dette uvægerligt betyde, at trafikken igennem Gammel Egå ad Mejlbyvej vil øges – ganske væsentligt.
Gammel Egå er i forvejen plaget af enorme mængder trafik fra Djurslandsmotorvejen og til/fra Aarhus – alt for meget trafik til, at den trafikale situation i byen er holdbar allerede i dag, hvilket er cirka 6000 biler i døgnet.
Alene grunden ved Kirstineborg er af Aarhus Kommune beregnet til at medføre 600 biler mere i døgnet gennem Gammel Egå ad Mejlbyvej med Helhedsplan Hjortshøj – så kommer de øvrige arealer til udstykning i Hjortshøj oveni. Så 1000 biler mere i døgnet gennem Gammel Egå er mildt sat som konsekvens af Helhedsplan Hjortshøj.
Derfor er det helt afgørende for en Helhedsplan for vores nabolandsby Hjortshøj, at de trafikale konsekvenser af den udbedres, således at Gammel Egå som naboby ikke står som taberen og druknes i en fuldstændig kaotisk trafiksituation - herunder at skolevejen til Sølystskolen forværres betydeligt, da Mejlbyvej skal krydses af eleverne. Dette er ganske enkelt ikke i orden.
Der er dermed et meget stort behov for at få ledt gennemkørende trafik udenom Gammel Egå via en omfartsvej øst om Gammel Egå – og den nærværende helhedsplan, som rent trafikalt for Gammel Egå kun gør ondt værre, er dermed ikke acceptabel for Gammel Egå i sin nuværende form.
Lav en ordentlig trafikløsning, således Helhedsplan Hjortshøj ikke blot ophober biltrafikken i nabolandsbyen Gammel Egå, som det er planen nu. Dette aspekt kan man som kommune ikke undlade at forholde sig løsningsorienteret til i en omfattende helhedsplan som denne.

En omfartsvej vil givetvis også gøre det mere tåleligt at cykle til og fra Hjortshøj og dermed fremme grønne transportformer.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Gammel Egå Fællesråd

Indsendt

11/08/2024 14:59

Sagsnummer

HS8654820

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk