Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Ja tak til udvikling af Hjortshøj

Først og fremmest tak for en godt gennemarbejdet helhedsplan for Hjortshøj, som kommer omkring mange vigtige aspekter, og tiltag til udvikling af byen.

Hjortshøj er en dejlig by, men den trænger til en opgradering, både i forhold til trafikafvikling, men i høj grad også i forhold til flere og mere forskellige boligformer, som tilgodeser mulighederne for at bo i byen for alle aldersgrupper, og i alle livsfaser.

Det er positivt at der lægges op til at fastholde et bycentrum omkring stationen samt ved COOP grunden/Brugsen. Det er vigtigt at fastholde, at man skal kunne gå eller cykle til indkøbsmuligheder på maks. 15 minutter, hvilket kan bidrage til at minimere biltrafik. Det vil ikke være ønskværdigt, at der kun bliver mulighed for dagligvare indkøb i udkanten af byen, da det vil besværliggøre nem adgang til indkøbsmuligheder.

Det er også positivt at fastholde byens grønne identitet, kombineret med nye vandopsamlingssteder, som kan fremtidssikre byen ift. klimaforandringer og opsamling af store regnvandsmængder. Det er nogle gode tanker der skitseres med etablering af nye grønne stiforbindelser, som tilgodeser de bløde trafikanter. Det vil gøre det nemmere og mere attraktivt at bevæge sig rundt i byen til fods eller på cykel.

Området omkring stationen kan i høj grad gøres mere attraktivt. I oplægget omtales det som et samlingssted for byens unge. Jeg tænker, at det ikke kun bør være et samlingssted for de unge, men et område som er attraktivt for alle, f.eks. med små butikker og en kaffestation/café, som det også bliver omtalt i helhedsplanen. Det vil være oplagt på et stationsområde hvor der igennem hele dagen kommer mange rejsende til og fra Hjortshøj. Oplægget til udvikling af stationspladsen som byens centrale midtpunkt er virkelig interessant. Det kunne være fantastisk hvis området bliver opgraderet og tilspasset en mere nutidig funktion. Udover blot at være et stationsområde for pendlere er det oplagt, at skabe mulighed for et samlingssted, og et område med mulighed for både boliger og småerhverv.

Alt i alt synes jeg det er nogle spændende tanker og udviklingsmuligheder der er skitseret for Hjortshøj, og jeg ser frem til at se nogle af idéerne blive realiseret.

Og så vil jeg også se frem til at byde flere nye medborgere velkommen i Hjortshøj.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lone Grosen

Indsendt

11/08/2024 16:50

Sagsnummer

HS0265220

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk