Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Ny overgang over skinnerne

På kortet over Byens forbindelser i Strategi #3 s 31 ses ”Evt. ny overgang over skinnerne” mellem Gl. Kirkevej og Kankbøllevej i den nordøstlige del af kortet. Det hilser jeg stort velkomment.
Som det er nu, bliver fodgængere og cyklister, der bevæger sig mod sydøst ad Gammel Kirkevej (Gl. Kirkevej er blind for bilister og det skal den blive ved at være) mødt af højrødt advarselsskilt ved banen: Det er livsfarligt at krydse skinnerne her.
Ikke desto mindre er det utroligt naturligt for fodgængere at krydse skinnerne her, og det er der mange grunde til. Vejen fortsætter nemlig lige ud på den anden side af skinnerne i østlig retning og har tidligere forløbet i et. Fodgængere søger ligesom vand naturlige forløb, og det er nu engang sådan, at hvis man fortsætter lige ud, over skinnerne, kommer man hurtigt ned til Grenåvej, ellers skal man gå en stor omvej. Det er naturligvis ikke for at tilskynde til, at man gør det, men for at forklare, at det kan ske.
Og forklare at det er genialt at lave en overgang over skinnerne for fodgængere og cyklister her, og således genoprette et vejforløb, der tidligere har været der.
Hurtigere adgang til Grenåvej fra denne del af byen medfører betydelig udvidet adgang til kollektiv trafik, da de blå busser her kører meget tiere end letbane og bybus til og fra Hjortshøj. Om aftenen og lørdag eftermiddag/ søndag er der kun timedrift med såvel letbane og bybus mellem Hjortshøj og Århus. Ovenikøbet afgår de næsten samtidigt inde fra byen, så man nemt kommer til at vente 50 minutter på at komme hjem fra byen. Det er ikke sjovt en mørk vinteraften.
En overgang over skinnerne giver også adgang til gode vandre-, løbe- og cykelture mod øst gennem smukke landskaber helt ned til stranden. Desuden vil den give forbindelse til den gode cykelsti til Skødstrup som nu ender uforløst mod vest, der hvor den stikker over motorvejen og ind til Aarhus.
Jeg har tidligere sendt høringssvar om min store hjertesag, som er kraftigt at opfordre til at droppe ideen om byggeri på Andelssamfundets så vel forvaltede jord ved Østergårdstoften. Min lille hjertesag er at der bliver åbnet adgang over skinnerne ml. Gl. Kirkevej og Kankbøllevej.
Så hvis jeg skal komme med ændringsforslag, ville det blot være at stryge ”Evt” i ”Evt. ny overgang over skinnerne”.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Else Mikel Jensen

Indsendt

11/08/2024 18:26

Sagsnummer

HS0773749

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk