Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Nej til flere huse på Østergårdstoften

Ikke flere parcelhuse i Hjortshøj på bekostning af miljøet

Hjortshøj er et godt sted at bo for indbyggerne. Landsbyen nyder godt af mange forskellige instanser eksempelvis Virupskolen, Hjortshøj Kirke, DagliBrugsen, Landsbyforum, Lokalcenter, snart et Multihus og økobyen Andelssamfundet. Til sammen danner disse dele et hele, som giver en balanceret blanding af naboskab, kultur og natur. Der er et overskud i Landsbyen, som mærkes. Det mærkes både tydeligt som indbygger i byen gennem mange år – men jeg hører det også fra tilflyttere som siger: Det er som om der er et særligt overskud her. Vi føler os velkomne og set og hørt.
Så hvorfor ikke tage imod yderligere familier når der er et overskud?
Overskuddet i Hjortshøj balancerer på en hårfin balance bygget på mange menneskers tålmodige arbejde. Og blandingen af by og land er unik. Markerne omkring Andelssamfundet supplerer kraftigt til dette og er samtidig et levende eksempel på at udvikle bæredygtighed. Dette er helt afgørende og til gavn for hele Aarhus og Danmark. Konkret begrænses råderummet for arealer hvor der kan arbejdes med bæredygtighed. Det er helt ude af trit med hvad der er brug for.

Hvis pladsen for ar arbejde med klima tiltag og derved bæredygtighed mindskes er det et tab. Derfor et klart nej til flere parcelhuse fra min side.

Sidste høring om flere parcelhuse gav et tydeligt svar tilbage til Aarhus kommune. Er strategien bare at blive ved indtil det lykkes at tjene penge på parcelhusgrunde frem for at give plads til arbejdet med bæredygtighed?
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jan Peter Feil

Indsendt

11/08/2024 18:39

Sagsnummer

HS8288379

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk