Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Byggeri langs Østergårdstoften

Kære Aarhus kommune,

Jeg skriver dette høringssvar af flere årsager. For det første er jeg ansat ved Høsteriet og er derfor meget ked af Helhedsplanens indflydelse på min arbejdsplads, da den vil indebære, at vores marker vil blive halveret. Det vil have enorme økonomiske konsekvenser for en lille virksomhed som Høsteriet, da vi lever af den jord, som vil blive taget fra os.

Det er blevet påpeget, at vi jo blot kunne flytte os, men den positive udvikling, som vi forsøger at skabe for mikrolivet og biodiversiteten i jorden, vil ikke flytte med os og vi ville skulle starte helt forfra. Dertil er det økonomisk svært at være en start up og at flytte alle vores vandingssystemer og drivhuse, ville kræve investeringer, som vi ikke har lige nu. En flytning ville derfor potentielt medføre virksomhedens ende.
Jeg vil derfor gerne spørge Aarhus kommune ind til, hvad tanker I har gjort omkring den indflydelse disse byggerier har, ikke blot på vores lille virksomhed, men generelt på det udtryk det er modarbejde en grøn start up drevet at unge kvinder, der dyrker sunde råvarer til kommunens befolkning.
Er dette ikke netop hvad Aarhus kommune ønsker at støtte: grønne initiativer, som medvirker til at skabe ligestilling og sundhed?

Dertil vil jeg gerne spørge ind til hvilke forundersøgelser, der er lavet på området ved Østergårdstoften. Disse nye bebyggelser vil blive bygget op på et område, som består af både vores marker, men også et naturområde, som huserer vilde planter, dyr og uberørte områder. Er det blevet undersøgt, hvilke positive elementer dette areal bringer ift. biodiversitet i området?
Som jeg forstår det, er det vigtigt for både kommunen generelt og for Helhedsplanen, at der er indtænkt grønne oaser, hvor biodiversiteten kan styrkes. Men vil disse nye bebyggelser ikke modvirke netop det?

Mit sidste spørgsmål omhandler de beboere, som Helhedsplanen ønsker at tiltrække. Antageligvis er det tiltrækkende for mange at flytte til Hjortshøj netop pga. steder som Høsteriet eller de grønne områder, som ligger omkring og langs Østergårdstoften. Men hvis der bliver bygget ovenpå disse, vil alt det, som tiltrækker så mange, jo netop blive udraderet.
Hvordan kan man som beboer i Hjortshøj være sikker på, at dette ikke vil gentage sig?

Mit sidste håb med dette høringssvar er, at I i det mindste vil lytte til min bøn om, at I vælger at undlade netop vores mark fra bebyggelsesarealet. Det ville betyde utrolig meget for bønder som os, at vi kan få en ordenlig forpagtning, da vi uden en sådan aftale, hverken kan plante træer eller gøre os nogen forsikring om, at den naturgenopretning, som vi forsøger at skabe, rent faktisk har nogen værdi i det lange løb. Det ideelle scenarie er selvfølgelig at Andelssamfundet, kan få lov til at købe den jord, som de bor på. Andelssamfundet er jo netop en af grundene til, at Hjortshøj er et attraktivt sted at bo og at Aarhus kommune derfor kan drage nytte af denne lille landsby. Og hvis det at købe jorden er helt ude af billedet, ville en langtidskontrakt gøre en enorm forskel for både Høsteriet og Andelssamfundet.

Tak for at læse med og jeg håber I vil tage alt dette med i jeres overvejelser.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Emma Leth

Indsendt

11/08/2024 19:10

Sagsnummer

HS3515325

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk