Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Byggeri langs Østergårdstoften

Kære Aarhus Kommune

Som en ung borger i Aarhus kommune ligger det mig på sinde at bevare et bæredygtigt fødevarefællesskab i kommunen.
Derfor vil jeg gerne bede jer om ikke at bygge langs Østergårdstoften. Den bebyggelse, der vil blive lavet ville komme til at påvirke både lokale Andelssamfund og virksomheden Høsteriet, som har marker på netop dette område. At bygge parcelhuse her, vil have uoprettelige konsekvenser både for biodiversiteten i området, Høsteriets fremtid og lokalsamfundets sammenhængskraft.
Jeg har besøgt Høsteriet og ved at det er nogle passionerede unge mennesker, der er med til at sætte Aarhus kommune på Danmarkskortet, når det kommer til både bæredygtigt landbrug, ligestilling og iværksætteri.

På det vedlagte billede ses en studerende fra Den Regenerative Jordbrugsskole, som er ansat i praktik ved Høsteriet. Det er vigtigt, at der findes steder som Høsteriet, som kan give uddannelsesmuligheder for unge, der gerne vil gøre en forskel.
Derfor vil jeg anmode kommunen om, at I giver Andelssamfundet Hjortshøj lov til enten: at købe landbrugsjorden, eller: give Andelssamfundet Hjortshøj en langtidskontrakt, så både de og Høsteriet kan fortsætte med at udvikle samspillet mellem natur, landbrug og skabe grønne oaser rige på biodiversitet og lokal sammenhold.
Dette ville forsvinde med Helhedsplanens bebyggelser.

Jeg håber I vil tage mit høringssvar med i jeres betragtninger for Helhedsplanen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Signe Tychsen

Indsendt

11/08/2024 19:23

Sagsnummer

HS3801126

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk