Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Tag klimakrisen alvorligt og bevar Andelssamfundets giftfri landbrugsjord som økologisk landbrug i stedet for at bebygge den.

Kære Aarhus Byråd og kære Magistrat for Miljø og Teknik.

Jeg bliver bekymret når Aarhus kommune, laver en helhedsplan for Hjortshøj, hvor der stilles forslag om at økologisk landbrugsjord, der har været giftfrit dyrket i over 30 år, skal ændres til byzone og bebygges med konventionelle huse.

Danmarks landbrugsjord, grundvand, fjorde og artsdiversitet er truet efter mange års konventionelt landbrug. Folketingets politikere taler på daglig basis om, at nu skal der gøres noget ved dette problem, der skal laves langsigtede planer, der skal rette op på fortidens forkerte beslutninger, med alt for mange tilladelser til brug af sprøjtegifte i forbindelse med fødevareproduktion.

Alligevel vælger Aarhus Kommune at lave en helhedsplan for Hjortshøj, hvor der skal bygges huse på Andelssamfundets landbrugsjord langs Østergårdstoften, en jord der er giftfri og i balance efter 30 års , økologisk dyrkning. Det giver ikke mening, hverken i et lokalt eller et globalt perspektiv!

Kære Byråd, kære Magistrat for Miljø og Teknik,
Genovervej denne del af helhedsplanen for Hjortshøj og støt i stedet, økologien, grundvandet, artsdiversiteten og det sociale fællesskab hele Hjortshøj by har omkring grøntsagsproduktionen, på den landbrugsjord der ligger op mod Østergårdstoften.
Bevar landbrugsjorden som økologisk og giv Andelssamfundet i Hjortshøj (AIH) lov til at købe landbrugsjorden, så den kan sikres til de næste generationer. Brug grøntsagsfællesskabet og det regenerative gartneri Høsteriet som inspiration til bæredygtige projekter andre stedet i Aarhus Kommune.

Kære Aarhus Byråd, kære Magistrat for miljø og teknik
Kom på forkant i stedet for at være på bagkant, det vil de næste generationer takke os alle for.

De bedste hilsener Hanne Fabricius
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Hanne Fabricius

Indsendt

11/08/2024 19:26

Sagsnummer

HS6230514

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk