Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Processen som går i ring

Fonden Vimby i Hjortshøj er en socialøkonomisk virksomhed der skaber lokale meningsfulde arbejdspladser for mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Fonden samarbejder med Andelssamfundet, Foreningen Landsbyliv og øvrige borgere i Hjortshøj og omegn, om mangeartede aktiviteter, samt udvikling på de landbrugsarealer Andelssamfundet forpagter af kommunen. Fonden samarbejder med Aarhus Kommune om at drive et dagtilbud.

I 2013 købte Fonden matr. Nr. 7by som ligger i landzone.

I 2014 gav Aarhus Kommune landzonetilladelse til at opføre en række mindre landbrugsbygninger, som skulle understøtte det eksisterende bo- og aktivitetstilbud samt det borgernære landbrug som Andelssamfundet driver.

I 2015 blev tilladelsen ændret til et afslag af Naturklagenævnet, da der ikke var en helhedsplan for området. Der står i afslaget: ’Kommunen bør i stedet gennem planlægning foretage en samlet vurdering af de planmæssige forhold, hvorunder andelssamfundets fortsatte udvikling bliver set i relation til det omgivende område og kommunens planlægning i øvrigt. Beboerne i området vil herved også kunne blive inddraget.’
– Det er den proces der er i gang nu, og derfor er det selvfølgelig vigtigt at det tydeligt fremgår, at denne matrikel er medtænkt, så det på sigt er muligt at opføre mindre landbrugsbygninger, og invitere endnu flere Aarhusborgere indenfor.

I perioden 2015 – 2017 var der et aktivt og frugtbart samarbejde med Aarhus kommune om at få udarbejdet den nødvendige planmæssige ramme. På tværs af forvaltninger. Siden har vi afventet helhedsplanen – og nu er den her. Så det er helt åbenlyst vigtigt, at det fremgår, at byggeri på grunden er tænkt ind som en mulighed. Matriklen står nævnt på side 38 i helhedsplanen, men der mangler en beskrivelse af byggeri på grunden som en integreret del af planen.

Vi vil desuden pege på, at det lokale borgerengagement er helt grundlæggende for at Fonden kan fungere og være økonomisk selvkørende. Vi ved at den store aktivitet og involvering i høj grad gror og udvikles gennem det fællesskab og muligheder, som landbrugsarealerne giver. Fonden aftager og sælger lokalt producerede varer fra bl.a. Høsteriet, æggeholdet og gederne. Vi opfordrer derfor til at byggeplanerne ved Østergårdstoften bliver taget ud af planen. Det unikke og levende borgerengagement skal have plads og gode betingelser.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Anne Dalsgaard

Indsendt

11/08/2024 21:00

Sagsnummer

HS0450032

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk