Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Høringssvar om stien i Hjortshøj

Høringssvar vedrørende helhedsplan for Hjortshøj

Jeg skriver til jer som en bekymret borger, der stærkt opfordrer Århus Kommune til at genoverveje planerne om at bebygge det naturskønne område i Hjortshøj, særligt det område, der omfatter Andelssamfundet i Hjortshøj (AiH). En bebyggelse her vil have alvorlige konsekvenser for den bynære natur og vil fratage mange borgere muligheden for at færdes i og nyde dette unikke landskab.

Bevaring af natur og biodiversitet

AiH er ikke blot et boligområde; det er et levende eksempel på, hvordan menneskelig beboelse og natur kan sameksistere i en bæredygtig symbiose. Området rummer en række naturlige habitater, herunder tre genetablerede søer, der er hjem for en række truede arter som lille og stor vandsalamander, skrubtudse og butsnudet frø. Ydermere har vi set besøg fra en fiskeørn, som er et sjældent syn i vores region.

En bebyggelse i dette område vil forstyrre og potentielt ødelægge disse habitater, hvilket vil have en uoprettelig skade på biodiversiteten.

Kult-urskoven – Et unikt frirum

Kult-urskoven i AiH er ikke blot et skovområde, men et sted for kreativ udfoldelse og fællesskab. Her findes både kunstinstallationer, bålpladser og et naturligt legeområde for børn, som har stor betydning for det lokale samfund. Skoven er et eksempel på, hvordan naturen kan udvikle sig frit og samtidig give plads til menneskelige aktiviteter på en bæredygtig måde.

Landbrug og bæredygtighed

AiH har en stærk tilknytning til jorden gennem deres biodynamiske landbrug, der omfatter både kødkvæg, geder og økologiske grøntsager. Dette landbrug er ikke kun en kilde til fødevarer for beboerne, men også et eksempel på, hvordan landbrug kan drives med omtanke for både miljøet og fremtidige generationer.

Socialt og kulturelt fællesskab

AiH er ramme om et rigt socialt og kulturelt fællesskab, som omfatter alt fra fællesspisninger til kulturelle arrangementer. Disse aktiviteter styrker sammenholdet blandt beboerne og skaber en unik samhørighed, som ikke kan genskabes andre steder.

Afsluttende bemærkninger

Jeg opfordrer kraftigt til, at Århus Kommune lytter til de mange bekymrede stemmer i dette område. Bevaring af stien, skoven, bålpladsen, gederne, gartneriet og markerne er ikke blot vigtig for de mennesker, der bor her, men for hele byens befolkning, som har glæde af at kunne færdes i naturen og opleve de unikke miljøer, som AiH tilbyder.

Lad os værne om denne naturskat i stedet for at ofre den til fordel for ny bebyggelse. En bæredygtig fremtid kræver, at vi respekterer og beskytter de grønne områder, vi har tilbage.

Mvh læge Jonas Baandrup
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jonas Baandrup

Indsendt

11/08/2024 21:29

Sagsnummer

HS8262802

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk