Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Sæt nogle vilde krav! If you can dream it – you can do it.

Jeg er både bekymret og utålmodig.

Ved at erstatte landbrugsjord med boliger, følger gadebelysninger pr. automatik med. Kunstigt lys er en af årsagerne bag insekters tilbagegang. Trods helhedsplanens ambitioner omkring bæredygtighed, er der ikke tænkt på de dyr, der f.eks. får mindre plads at være på eller har svært ved at formere sig pga. lys-påvirkning. Det er der skrevet en masse om.

At plante 10.000 træer kan være lige så monokulturelt som en kornmark. Hvordan er vores vilde dyrs mobilitet samt biodiversitet for alvor tænkt ind i planen?

Villakvarterer kommer langsomt krybende indover landskabet. Landmændene vil gerne sælge lidt jord fra og landsbyer bliver til forstæder. Forskellen mellem by og land udviskes med tiden også vha. helhedsplanen. Det er skåret over samme læst. F.eks. senest Trige mod øst, Hårup og Mejlby.

Jeg vil anbefale at være mere seriøs og ambitiøs, hvad angår at fastholde forskellen mellem by og land, naturligt tænke alle levende væsener ind i helhedsplanen og gå foran mht. bæredygtighed. Hvordan? Tænk ud af boksen i stedet for at gøre mere af det samme. Sæt nogle vilde krav til jer selv i Aarhus Kommune og byudviklingsfirmaerne! If you can dream it – you can do it.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Anette Jacobsen

Indsendt

11/08/2024 22:14

Sagsnummer

HS6836601

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk