Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Et sammenhængende Hjortshøj

Vi er glade for at bo i en by med landsbypræg med mange grønne byrum og fællesarealer med plads til naturlige mødesteder og fællesskaber. Dette skaber grobund for lokalt fællesskab og engagement og en sammenhængskraft blandt byens borgere, som det lokale kulturliv bærer præg af.
Derfor bakker vi helhjertet op om helhedsplanens strategiske fokus på at bevare landsbypræget i hele vores by.

Grønne områder
Vi er bekymret for, at vores nærområde (Virup Skovvej) ved udbyggelse mod syd bliver præget af tæt bebyggelse uden grønne kiler.
Hjortshøjs kvarterer bærer præg af mange bolignære grønne områder. Dette ønsker vi også for
den kommende udbygning nær vores kvarter, så Hjortshøjs landsbypræg bevares.
Derfor forslår vi at etablere et grønt bælte, mod den nye bebyggelse mod syd.
Vi ser en fordel i at Aarhus kommunes planer om etablering af skov og grønne arealer, sker i nær forbindelse med eksisterende og planlagt beboelse.

Trafik
Vi er bekymret for en væsentlig øget trafik på Virup Skovvej, ved en kommende tilførsel til Mejlbyvej.
Vi anerkender at der er trafikale udfordringer i Hjortshøj, men ser det problematisk at løse dette problem ved at føre en voksende trafik, gennem et boligområde under udbygning. Man kunne måske overveje en alternativ vejføring, så den nye vej kommer til at ligge syd for den nye bebyggelse (mellem Hjortshøjvej og Mejlbyvej) i stedet for at gå lige igennem et stort boligområde.

Virup skovvej har ingen cykelsti, hvilket farliggør bløde trafikanters skolevej. Vi anser det som en forudsætning, at sikre adgangsforhold sikres ved at udvide det lokale stisystem og etablere en sikker overgang på Virup skovvej.

Ved Virup Skovvejs videreførsel til Mejlbyvej ønsker vi, at der i forbindelse hermed etableres et naturhegn mellem vej og bebyggelse. Dette for at mindske kommende gener fra trafik.

Udbygningens hastighed og placering
Hjortshøjs er en dejlig by at bo i, også for ny tilflyttere, da byen er præget af imødekommenhed og åbenhed.
Vi byder nye tilflyttere velkommen i vores kvarter, men vi er bekymret for antallet af boliger, og udbygningens hastighed. Vi tilhører den nye del af Hjortshøj (Virup skovvej), og arbejder aktivt i vores nære lokalmiljø med at skabe et lokalt fællesskab med forbindelser til kulturlivet i det øvrige Hjortshøj.
Vi er bekymret for en ensidig og hastig vækst i den sydlige del af byen. Derfor ønsker vi en gradvis udbygning, der forgår spredt i hele Hjortshøj.

Vi ser meget positivt på anvendelsen af Kirstineborg til offentlige og kulturelle formål for hele Hjortshøj.

Vi ønsker at Hjortshøjs nye bebyggelse i byens sydlige bydel, i fremtiden er et ligeså attraktivt sted at bo som det øvrige Hjortshøj. Det vil være ærgerligt for byens sammenhængskraft, hvis kvarteret omkring Virup skovvej bliver et nyere appendix til det gamle Hjortshøj.

På vegne af Grundejerforeningen Virup Skovvej og BKÅ afdeling 73 (88 husstande)
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jakob

Indsendt

11/08/2024 22:28

Sagsnummer

HS7010661

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk