Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Byggeri langs Østergårdstoften

Jeg er veninde til Marie, ejer af Høsteriet og har haft mange hyggelige og læringsrige stunder i Høsteriet, hvilket motiverer mig til at dyrke grøntsager på en regenerativ og skånsom måde i min egen have. Jeg har selv gået på Kaløs Økologiske Landbrugsskole og mærket manglen på alternative og mere bæredygtige dyrkningsmetoder. Både socialt bæredygtigt og for klima og biodiversitet.

Det er vigtigt med bynært landbrug og ikke bare hvilket som helst landbrug. Det er vigtigt at fremme regenerative dyrknings metoder for et fremtidigt mere bæredygtigt landbrug.

For mig at se, er fødevarefællesskabet og de bynære afgrøder en stor del af Hjortshøjs popularitet både blandt beboere, men også de mange besøgende, som sågar kommer udenlands fra.

Vi mennesker er blevet så distancerede fra hvad vi spiser og hvordan det vi spiser bliver dyrket/produceret. Det er vigtigt at se processerne bag og forstå arbejdet der ligger bag det vi spiser.

Høsteriet og Hjortshøj Andelssamfunds fødevarefællesskab er vigtige platforme til læring for fremtiden, både blandt børn, unge og ældre.

Derfor vil jeg bede kommunen om ikke at bebygge langs Østergårdstoften.

Derudover vil jeg bede om at give Andelssamfundet Hjortshøj lov til enten: at købe landbrugsjorden, eller: give Andelssamfundet Hjortshøj en langtidskontrakt, så de kan fortsætte med at udvikle samspillet mellem natur, landbrug og outdoor aktiviteter på arealerne.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Laura Mathilde Røpke Jessen

Indsendt

11/08/2024 23:28

Sagsnummer

HS7039781

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk