Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Fremtidens Hjortshøj

Fremtidens Hjortshøj
Oplægget til en helhedsplan for Hjortshøj rummer mange gode intentioner, så vidt man kan læse ud af de meget generelle beskrivelser af de 4 strategiske rammer for udviklingen i Hjortshøj. Det er dog mest arealanvendelse der beskrives, hvilket er naturligt som del af en helhedsplan, men alt det i mellem, der hvor livet leves, blot nævnes ved nogle stikord: Fællesskab, sundhed, klima, bæredygtigt byggeri osv.
Man kan kun være enig i, at tilgangen til bæredygtighed skal hvile på ambitioner og ikke dogmer, det sikres vel ved at der sker et samarbejde mellem lokale kræfter og relevante kommunale kræfter, idet dogmer og fordomme formodentlig findes begge steder.
Når der skal trædes en vej ind i den ukendte fremtid, er det naturligt at gøre forsøg og oprette udviklingsområder/pilotprojekter for at høste erfaring med hvordan man kan få arealanvendelsen i Hjortshøj til at spille sammen med fællesskab, sundhed, klima, bæredygtig byggeri mm. Her tænkes på Østergaardsgrunden, Østergårdstoften og Hjørnegrunden, for eksempel kunne man integrere den eksisterende grøntsagsordning i boligområderne, hvilket vil tilgodese fællesskab, sundhed og klima. Grøntsagsordningen som den er nu, er et frivilligt tilbud til byens borgere om at deltage i det fællesskab og dyrke sunde klimavenlige fødevarer. Ligeledes kunne man medtænke Genbrugsen og Fikseværkstedet i et eventuelt kommende pilotprojekt, der kunne pege fremad mod en verden, hvor genanvendelse er en integreret del af et boligområde og tilføre det indhold i form af det sociale fællesskab, der vil opstå omkring de nævnte aktiviteter.
Jeg kan blive bekymret for de arkitekttegnede tableauer med de S – formede vandløb og de løst strøede rækkehuse, der skal illustrere fællesskab. Det er set mange steder i nybyggede boligområder, hvor ubenyttede legepladser står som monumenter for gode intentioner om fællesskab, der ikke er tænkt færdige.
Lad os benytte chancen og lave et udviklingslaboratorium for fremtidens boligområder, fordi Hjortshøj har nogle lokale ressourcer og et lokalt know how man kan bygge videre på.
”Kom nu for fanden Danmark, Århus og Hjortshøj!”, frit efter Natasja: Gi’ mig Danmark tilbage

Villy Pirok
Bosat i parcelhus Hjortshøj
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Villy Pirok

Indsendt

12/08/2024 08:36

Sagsnummer

HS3327763

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk