Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Nej tak til mere byggeri på Østergaardstoften!

Kommunen burde støtte, og ikke spænde ben for, projekter hvis formål er en bedre verden og en mere menneskelig kommune. At spænde ben for AiH, er i mit perspektiv, at kommunen spænder ben for sig selv.
Herefter vil jeg citere min bedre halvdel der, i sit høringssvar, skrevet følgende:
Som mangeårig beboer i AiH har jeg set stedet vokse og blomstre fra bogstaveligt talt ”et hul i jorden” (første spadestik) til et fuldvoksent og frugtbart mini-øko-samfund, med en lang række aktiviteter og tiltag, der sigter mod rummelighed og integration med den øvrige Hjortshøj by (mødesteder, butikker og en lang række aktiviteter). Mange års arbejde med jorden, byggerier, dyrehold og meget meget mere, har båret skønne frugter, som mange både i Aih og udefra nyder godt af. Der er i årevis eksperimenteret med alternativer indenfor bæredygtighed – varmeforsyning, spildevandsrensning, regnvandsopsamling og mange former for genbrug bare for at nævne nogle få. Vi har gjort os (indimellem dyrt købte) erfaringer, som både vi selv og andre har og har haft glæde af. Den røde tråd har været økologi og bæredygtighed hele vejen, og selvom ”form og farve” har ændret sig med årene, så gælder det stadigvæk.
Skulle kommunen vælge fortsat at stille det pågældende stykke jord til rådighed for Aih – så tror jeg på at vi, der bor her, vil betragte det som en tillidserklæring og invitation, som vil give fornyede kræfter til at fortsætte og forny aktiviteterne for en (på alle måder) bæredygtig fremtid for alle.
Selvfølgelig vil der blive stor skuffelse og resignation, hvis der amputeres en så stor bid af vores samlede indsatser, det er jo ikke kun et stykke jord, der forsvinder, men også resultaterne af ufattelig mange timers arbejde, oftest frivilligt, .. Det er yderst tvivlsomt om vi vil kunne mønstre de samme ressourcer én gang til. Alt det, der én gang er skabt kan ikke bare flyttes videre ud på jorden (som vil være jord vi heller ikke ved om vi fortsat vil have adgang til, medmindre den kan købes eller langtidsforpagtes) – for hvem vil orke at opelske nye projekter med sådan en usikkerhed og skuffelse i bagagen, som tilfældet vil være hvis kommunen gennemfører Helhedsplanen i dens nuværende form.
Så igen – nej tak til byggeri på Østergaardstoften!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mikael Hermansson

Indsendt

12/08/2024 09:49

Sagsnummer

HS7554408

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk