Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Plads til maden, en bondemands betragtninger

Hjortshøj Andelssamfund er et godt eksempel på et samfund som er skabt af lokale beboer. Området har igennem tiden givet mulighed for mange gode tiltag, herunder lokal økologisk fødevareproduktion.
Som økologisk landmand, fryder det mig at se at der er en regenerativ økologisk fødevareproduktion så tæt på forbrugerne, som der er i andelssamfundet og gartneriet Høsteriet. Jeg har som frivillig hjulpet med i opbygningen af Høsteriet og undervejs oplevet den store lokale opbakning og støtte der har været til Høsteriet.
Den nærhed der er mellem producent og forbruger af fødevarer bliver af større og større betydning i vores samfund. Og ja der kunne sikkert fint placeres flere boliger i området, men samtidig vil man save den gren over man selv sidder på. For det er netop muligheden for at være tæt på naturen, dyrene og maden der gør at mange gerne vil bo i området.
Så kære Århus kommune hvis I gerne vil gøre noget godt for beboerne i Hjortshøj, så sælg eller langtidsudlej jorden til Andelssamfundet, så alle kan være sikker på at der også i fremtiden er mulighed for by nær produktion af sunde fødevarer. Støt op om det unikke i steder for at udslette det.
Mvh Bondemand Bjarne.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Bjarne Boesen

Indsendt

12/08/2024 10:00

Sagsnummer

HS2196393

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk