Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Vigtigheden af eksperimenterende landsbysamfund

Grobund ved Ebeltoft er et eksperimenterende landsbysamfund under udvikling, som bygger på mange fælles principper med Andelssamfundet i Hjortshøj. Vi deler visioner om bæredygtig levevis og intentionen om at dele viden, vise løsningsmuligheder og inspirere andre mennesker med måder at leve gode live, hvor vi tager hensyn til Jorden. Med et presset klimasystem og faldende biodiversitet er der brug for at udbrede den viden og erfaring som Andelssamfundet i Hjortshøj har samlet igennem mange års arbejde.

Vi støtter Andelssamfundet i Hjortshøj i modstanden mod Helhedsplanen for Hjortshøj som kommunen har fremlagt. Vi er enig i, at bebyggelser på landbrugsjorden langs Østergårdstoften vil skade Andelssamfundets videre udvikling, og dermed mulighed for at fortsætte med at inspirere og vise løsningsmuligheder.

Der er stigende efterspørgsel på bæredygtige bo- og leveformer i Danmark. Andelssamfundet er et forbillede og har igennem 35 år vist og banet vejen med viden og inspiration for andre lokalsamfund. Århus kommune er enestående ved at være hjemsted for Andelssamfundet i Hjortshøj, og har så mange muligheder for at samarbejde og løfte udviklingen videre, som et markant fyrtårn og forbillede for andre kommuner. Vi håber Århus kommune vil lytte til Andelssamfundet i Hjortshøj og beskytte området, så det fortsat kan bane vejen for andre eksperimenterende landsbysamfund i Danmark og bidrage med en positiv udvikling i kommunen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Plangruppen Grobund

Indsendt

12/08/2024 12:30

Sagsnummer

HS8306288

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk