Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Ja tak til bynært bæredygtig landbrug

Jeg flyttede til Hjortshøj for 8 år siden. Jeg/vi flyttede hertil, fordi vi havde fået kendskab til Andelssamfundet, og de forskellige fællesskaber der er på stedet, og samtidig tiltalte det os, at der findes dette økologisk og bæredygtigt eksperiment på flere plan. Det lød super spændende og attraktivt.
Det lykkedes os ikke at finde en permanent bolig i Andelssamfundet, - men vi lærte hurtigt, at Andelssamfundet er meget inkluderende, og at man sagtens kan få mange ting ud af at være nabo til dette fine sted. Der foregår mange aktiviteter, som hele landsbyen, og andre udenbys fra, kan deltage i, hvis interesse. Der er f.eks en grønsags-ordning, som alle kan melde sig ind i, - dyrke økologiske grønsager på en mark, i fællesskab med andre, hvor man bidrager med fælles-lugning, og kan høste fælles.
Der er Fantastisk Fredag, hvor frivillige laver fredags-cafe i det store fælleshus, flere gange årligt. Det består af eftermiddagskagebord, aftensmadmad i det store fælleshus, og alle interesserede, fra hele byen, kan komme og nyde kage og/eller et lækkert økologisk måltid mad.
På området på marken, hvor der på tænkes bygget af kommunen, foregår der ligeledes mange ting, som er til gavn for alle os i hele Hjortshøj. Der er bla. anlagt en sti udenom Andels-samfundets lejede landbrugsområde, som mange fra hele byen benytter sig af. Denne sti, vedligeholdes af beboere fra Hjortshøj bofællesskab, som er et tilbud for borgere med særlige behov.
Det bynære gartneri "Høsteriet" er et nytænkende bæredygtigt fint lille gartneri, hvor (igen) alle fra hele Hjortshøj kan købe sig til frisk-høstede økologiske grønsager og blomster.
Så er der klappegederne, som ligeledes er offentlig tilgængelige. De giver områdets børn, vuggestuer, børnehaver og skoler et roligt fristed og oplevelse af natur og nærvær.
Jeg synes samlet set, at det vil være et kæmpe tab for hele Hjortshøj, for diverse institutioner for miljøet, for bære dygtigheden, for Århus Kommune - at miste disse områder og fælles tilbud.
Med venlig hilsen Viola Mejlby
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Viola Mejlby

Indsendt

12/08/2024 16:54

Sagsnummer

HS5096770

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk