Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Byggeri langs Østergårdstoften

Kære Byråd i Aarhus,

Jeg skriver dette høringssvar som en dybt bekymret borger, der nyder godt af at købe lokale bæredygtige grønsager fra Høsteriet, og som værdsætter de miljømæssige og sociale værdier, som Høsteriet og Andelssamfundet i Hjortshøj repræsenterer.
Jeg værdsætter i høj grad det økologiske landbrug og den biodiversitet, som Høsteriet og Andelssamfundet i Hjortshøj har arbejdet for at opretholde og udvikle. Disse områder er ikke blot landbrugsjord; de er levende modeller for, hvordan klimavenligt og bynært landbrug kan integreres i vores fremtidige samfund. Den 1 hektar store biodiverse lavskov, som beboerne i Andelssamfundet har udviklet gennem 30 år, gavner ikke bare miljøet, men fungerer også som et rekreativt område for beboere og besøgende.

Helhedsplanen, som indebærer fjernelse af Høsteriet og kraftig reduktion af Andelssamfundet i Hjortshøjs selvforsynende økologiske landbrug, vil have alvorlige konsekvenser for vores lokalsamfund. Dette forslag truer med at ødelægge mange af de samlingssteder og fællesskaber, som er centrale for sammenhængskraften i landsbyen Hjortshøj. Desuden vil fjernelsen af den biodiverse lavskov være et stort tab for både lokal biodiversitet og vores fællesskab.
Jeg beder byrådet om ikke at gennemføre bebyggelsen langs Østergårdstoften. Denne bebyggelse vil have vidtrækkende negative konsekvenser for både miljøet og fællesskabet i Hjortshøj. Hvis en bebyggelse anses for absolut nødvendig, opfordrer jeg til, at arealet begrænses mest muligt for at bevare så meget som muligt af de værdifulde landbrugs- og biodiversitetsarealer.

Derudover anmoder jeg om, at kommunen giver Andelssamfundet Hjortshøj mulighed for at købe landbrugsjorden eller indgår en langtidskontrakt med dem. Dette ville give dem mulighed for fortsat at udvikle samspillet mellem natur, landbrug og outdoor-aktiviteter på arealerne, hvilket er til stor gavn for både lokalsamfundet og miljøet.
Jeg håber, at byrådet vil tage disse bekymringer alvorligt og overveje de langsigtede konsekvenser af helhedsplanen for Hjortshøj. Bevaringen af vores landbrugsjord og biodiversitetsarealer er afgørende for at sikre et bæredygtigt og sammenhængende samfund.

Venlig hilsen
Rune
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Rune Harpøth

Indsendt

12/08/2024 18:44

Sagsnummer

HS3600281

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk