Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Høringssvar i forb. med helhedsplanen for Hjortshøj

Høringssvar til enhedsplanen for Hjortshøj. Specifikt om de jorde AiH lejer af kommunen.

Danmarks rene drikkevand er truet. For meget er forurenet. Der er markante klimaforandringer, som vi alle er udfordret på. Dyr som mennesker. Og vi må bremse op og gøre tingene anderledes end vi plejer, nogle plejer. Vi er mange, som gør noget anderledes for ikke at forurene og for ikke at belaste klimaet. Men ikke mange nok. Og bestemt ikke mange nok af jer bestemmende/ lovgivende. Jer vi stemmer på. Som mange af os stemmer på, fordi nogle siger, de vil gøre noget gavnligt for miljøet og trivslen for mennsker, dyr og klima. Vil plante skove bl.a. for vores allesammens og klimaet skyld. Siges der. Ord er et, handling for ofte noget andet.

At der er alvorlige klimaforandringer, har mange vidst længe. Nu ved I politikere det også. Men at ændre tænke- og handlemønster, at gå i en anden og måske stemme/bestemme i en helt modsat retning end den tidliger, falder mange af os svært. Svært st prioritere anderledes. Men især jer politikere, der bestemmer og laver love, skal kunne det, når det er vigtigt/alvorligt for os alle sammen.
At nogle århusianske politikere nu står på, at der, på et stort stykke af de jorde AiH nu i over 30 år har dyrket giftfrit, samt plantet lavskov med 20 forskellige træ-/plantaarter og med rigt insektliv, skal udstykkes 70 villagrunde, gavner kun de 70 familier. Altså på et stykke jord, der er til gavn for alle, og ikke bare for de 70, der har råd til at købe en parcel med udsigt.
Og lavskoven skal så fældes, samtidig med at Magnus Heunicke i radioen fortæller alt det gode, regeringen gør for at få plantet flere skove, for klimaetsskyld.. Det er da dælme gyngerne og karusellerne at planlægge at lavskoven skal fældes med plads til huse.

AiH-jordene synes måske som en lille plet på den danske jord. Men mange små bække gør en stor å.
Og mange mange mennsker har glæde og gavn at at komme på det store stykke jord, der nu politisk skal tages endeligt stilling til, om de skal blive til parcelhuse, og hvor træerne så skal fældes, og der skal blive byggeplads med de forurenende elementer, der er i det.
Kære politikere, det er dyre og nok dyrere penge, der vil komme ind for evt salg af de 70 grunde end der på sigt kommer ind ved at lade jorden forblive lavskov og giftfrit og regenerativt dyrket jord, hvor mange mennsker kommer, og kan blive/bliver livsberiget.

hilsner fra yen broby madsen. Beboer i AiH på 22. år.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

yen broby Madsen

Indsendt

12/08/2024 18:53

Sagsnummer

HS5153925

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk