Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bevar Østergårdsparken

På vegne af bestyrelsen og alle medlemmer af foreningen; Bevar Østergårdsparken, vil vi gerne indsende vores høringssvar til helhedsplan for Hjortshøj.

Vi har med stor positivitet læst byrådets indstilling angående det grønne område Østergaardstoften 4 (Østergårdsgrunden), som vi har døbt Østergårdsparken, beskrevet i nedslagspunkt #2 (side 42,43). Specielt er det en glæde for vores forening at helhedsplanen foreslår at ændre klassificering af arealet fra et byggefelt til et rekreativt område til gavn for byens borgere og den bynære natur. Dette er helt i tråd med vores foreningsformål beskrevet i foreningens vedtægter.

Det har samtidig altid været vores ønske, at den nuværende bypark kunne blive en del af Østergårdsparken som et samlet hele via en grøn kile gennem byen. Samtidig bifalder vi nytænkningen af det nuværende forsinkelsesbassin til en mere naturmæssig del af landskabet. Det sammenhængende grønne område er også bindeled mellem den gamle stationsby og kirkebyen i nord.

Vi er også glade for planens ide om en samskabelsesproces om områdets fremtidige brug, så tiltag er forankrede i lokalsamfundet - ikke mindst i samhørighed med parkens nabo FDF spejderne. Vi tror på at, dette område kan blive til stor gavn for lokalsamfundet, som et møde- og værested for alle borgere i Hjortshøj og derudover.

Vi ser med stor forventning frem til den videre proces med håbet om at helhedsplanens forslag bliver til virkelighed - bilag 1 ‘plakat’.

På vegne af bestyrelsen

Søren Nicholson
Bestyrelsesformand
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Søren Nicholson

Indsendt

12/08/2024 21:27

Sagsnummer

HS6034668

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk