Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Helårs plan vdr. Hjortshøj Høsteriet

Til Aarhus Byråd,

Jeg skriver for at udtrykke min dybe bekymring over den foreslåede Helhedsplan for Hjortshøj, der indebærer bebyggelse øst for Østergårdstoften og dermed truer eksistensen af Høsteriet samt Andelssamfundet i Hjortshøjs økologiske landbrug.

Bevarelse af Høsteriet og Andelssamfundets Landbrug
Høsteriet og Andelssamfundets landbrug er ikke blot fysiske lokaliteter, men hjørnesten i landsbyens sociale og miljømæssige struktur. Disse initiativer har gennem årtier udviklet sig til at være centrale for fællesskabet og er levende eksempler på, hvordan fremtidens klimavenlige og bynære landbrug kan integreres i moderne samfund. At nedlægge eller reducere disse ressourcer vil ikke blot påvirke de direkte involverede negativt, men også underminere de lokale fællesskaber og den bæredygtige udvikling, som Hjortshøj er kendt for.

Trussel mod Sammenhængskraft og Biodiversitet
En gennemførelse af planen vil have vidtrækkende konsekvenser. Den vil ikke blot føre til tabet af samlingssteder og de fællesskaber, der er knyttet til landbruget, men også resultere i ødelæggelsen af en 1 hektar stor biodiverse lavskov, som beboerne i Andelssamfundet har udviklet gennem 30 år. Denne lavskov repræsenterer et enestående eksempel på lokalt engagement i biodiversitet og klimabeskyttelse, som bør værdsættes og bevares, ikke fjernes.

Spørgsmål til Byrådet

Hvordan forestiller Byrådet sig, at sammenhængskraften og fællesskabet i Hjortshøj kan opretholdes, hvis så centrale dele af landsbyens sociale og økologiske struktur som Høsteriet og Andelssamfundets landbrug fjernes eller reduceres?
Hvilke overvejelser er blevet gjort omkring de langsigtede konsekvenser for biodiversiteten, især med hensyn til den 1 hektar store lavskov, som i dag er en del af landskabet?
På hvilke måder kan Byrådet i stedet støtte og fremme de bæredygtige initiativer, der allerede eksisterer i Hjortshøj, som et led i kommunens overordnede målsætninger om klima og miljø?
Er der blevet overvejet alternative placeringer for bebyggelsen, som ikke vil påvirke disse vigtige økologiske og sociale strukturer i Hjortshøj negativt?
Opfordring til Handling
Jeg opfordrer Byrådet til at genoverveje planerne om bebyggelse øst for Østergårdstoften. I stedet for at true de borgerinitierede aktiviteter, som Høsteriet og Andelssamfundets landbrug repræsenterer, bør Helhedsplanen støtte og fremme disse projekter som værdifulde modeller for fremtidens bæredygtige landbrug. Ved at bevare og styrke disse initiativer vil Aarhus Kommune ikke blot bevare landsbyens sammenhængskraft, men også sende et stærkt signal om, at bæredygtighed og fællesskab prioriteres i kommunens udvikling.

Med venlige og bekymrende hilsner Frida Marie
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Frida Marie Tatarczuk

Indsendt

12/08/2024 21:55

Sagsnummer

HS1122915

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk