Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bevar de trygge veje og Fdf grunden.

Der er flere dårlige ideer ved de planerne for omlægning af veje, m.m. omkring, og langs Østergårdstoften.
1. Man vil forlænge Østergårstoften og koble den på Virupvej et sted lidt længere oppe end hvor den går på nu, med den konsekvens at man skærer en af byens vigtigste samlingspunkter (Fdf- grunden) over i to. For hvad? En større bypark? Hvem herude vil vælge dét frem for alt det gode som Fdf står for i byen? Ikke nogen jeg kender.
2. Man vil bygge flere huse på den ubebyggede side af Østergårdstoften. Konsekvensen? Et velfungerende økologisk landbrug nedlægges, sammen med et af de smukkeste naturområder man kan søge hen til, hvis man ynder at gå en tur og få lidt luft til tankerne. Derudover er der enormt mange skolebørn der cykler ad den trygge Østergårdtoften om morgenen, på vej til skole. Noget af det der gør den enormt tryg er, at der kører biler ud fra den ene side. Med tilkørselsveje på begge sider vil den bilve væsentligt mere domineret af biler. Og hvor mange steder i hele Århus kommune kan man i øvrigt se, at det kan fungere at cykler er i overtal (På spidsbelastningstidspunker), på en vej for både cykler og biler?
Omlægning af veje omkring Fdf- grunden, samt byggeri langs Østergårdtoften er simpelthen bare nogle gedigent dårlige ideer, set med lokale øjne.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Andreas neergaard stensdal

Indsendt

12/08/2024 22:25

Sagsnummer

HS9214800

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk