Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bevar landbrugsjorden ved AiH og støt det unikke bæredygtige fællesskab

Tak for jeres på mange måder gode helhedsplan med tanker om sammenhængskraft omkring Hjortshøj som landsby og med rettidig omhu omkring regnvandshåndtering.
Som kommende beboer (forhåbentlig) i AiH på Hjørnegrunden, og som mangeårig glad gæst i Hjortshøj vil jeg dog protestere kraftigt mod ideen om at bygge boliger på Østergårdstoften. Der foregår aktiviteter der, som er helt særlige; blandt andet den regenerativ dyrkning af jorden, Høsteriet, som kommer rigtigt mange til gode, både os der køber grøntsager der, men også alle de besøgene, børn og voksne, som også nyder områdets værdier, lavskoven og de mangeartede aktiviteter, der finder sted.
AiH får i forvejen deres landbrugsjord beskåret med en del, når Hjørnegrunden, som er byzone, bebygges, og regnvandsopsamling skal etableres. Det vil være af kæmpe betydning at AiH og Hjortshøj får mulighed for at bevare, udvikle og få ro, støtte og anerkendelse, også af kommunen, omkring de mange dybt inspirerende fællesskabs- og miljømæssigt betydningsfulde initiativer, projekter og resultater som er opnået gennem mange år. Det kunne fx gøres ved at sælge landbrugsjorden til AiH.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Susanne Stein

Indsendt

12/08/2024 23:47

Sagsnummer

HS1347914

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk