Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Høringssvar angående Østergaardstoften

Hej med jer,

Jeg skriver til jer, da jeg synes, det er en enormt dårlig idé at bygge huse på landbrugsjorden langs Østergaardstoften.

Jeg er vokset op i Andelsamfundet, og har haft min barndom og ungdom her. Andelsamfundet har givet mig en barndom med plads til leg, tryghed og omsorg fra alle sider. Jeg er vokset op med en bevidsthed om forbrug og om jordens ressourcer, og hvordan mad dyrkes.

For mig er Andelsamfundet og jorden omkring, et udtryk for bæredygtig udvikling, hvor der er plads til kollektivt at skabe rum om det jordnære. Det ses med marken, hvor jeg som barn, har fået mulighed for, at grave kartofler op ad jorden. Det ses med Høsteriet, hvor sæsonens grøntsager sælges både i boden, men også som en abonnementordning. En ordning min familie og jeg er enormt glade for ar være med i, og hvor ugens højdepunkt er afhentning af lokale, friske grøntsager. Og det ses med de grønne områder, hvor der er plads til gåture og til at nyde stilheden.

Jeg tror, at med nye boliger vil dette rum mindskes, da de demokratiske, bæredygtige og kollektive projekter vil begrænses. Jeg frygter, at det vil begrænse friheden og legen for børn såvel som voksne.

Nu er jeg nyudklækket student og ikke helt barn mere, men glæden ved naturen og landsbylivet har jeg stadig. Jeg vil ønske, at alle børn kan vokse op et lige så legende og frit sted. Det tror jeg bare ikke sker ved at implementere nye huse i områder, der har dette frirum. Tværtimod, tror jeg, det sker ved at give plads til nye grønne områder og kollektive projekter andre steder i kommunen. Det ser jeg som bæredygtig udvikling.
Jeg håber, at I vil tage disse tanker til efterretning og revurdere indførelsen af den nye byplan.

Hilsen
Tilde Therese Laursen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Tilde Therese Laursen

Indsendt

13/08/2024 00:05

Sagsnummer

HS7071122

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk