Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Gode perspektiver i helhedsplan

Jeg kan godt lide ordet “helhedsplan” som for mig indikerer at man ser på helheden og ikke på en detalje. Det indikerer desuden, at man ser Hjortshøj som en del af Aarhus kommune og ikke som en isoleret plet på landkortet – eller en enkeltsag, som man næsten skulle tro, når man læser i høringsportalen.

Derfor må jeg tage til genmæle; der fandtes et Hjortshøj før AIH og der findes et Hjortshøj i sin egen ret.

Jeg ser gerne at byen vokser. Dels synes jeg Hjortshøj skal tage sin del af tilflyttere, mange vil gerne flytte ud af storbyen, og de omkringliggende byer har taget deres del. Der er stor efterspørgsel på boliger i Hjortshøj og relativt få huse til salg. Et øget befolkningstal vil give grobund for flere butikker, eksempelvis dagligvarebutikker, så flere vil lægge deres indkøb her, fremfor at køre ud af byen for at handle. Som landsby har Hjortshøj ændret sig rykvis, hvilket fremgå af opsummeringen af byens udvikling i helhedsplanen. Forandring kan bringe noget godt med sig, som vi endnu ikke kender til.

Vi flyttede selv til Hjortshøj for 14 år siden. Huspriserne er overkommelige, der er kollektiv trafik, åbent land omkring byen og en passende afstand til Aarhus, hvor vi boede tidligere.

Planen er lige nu at lade Hjortshøj vokse ned ad Mejlbyvej mod motorvejen. Her vil være støj fra både Mejlbyvej og fra motorvejen, derudover vil det åbne landskab mod Gl. Egå blive beskåret. Det synes jeg er en ærgerlig beslutning, særligt hvis man også fremover vælger at lade byen vokse udad i stedet for indefra. Man vil have mindre tilknytning til byen, jo længere man bor fra centrum. For dem der bor længst væk, nærmer det sig 15 min gang til Stationen.

I forhold til Hjortshøj giver det i min optik mening at bygge boliger så tæt på letbanen som muligt, særligt da byggegrundene findes og man vil investere i en opgradering af bycentrum. De grunde, som man vil udstykke, er et fornuftigt kompromis, når nu en del af de arealer, som AIH har lejet – og som i øvrigt har byens smukkeste og potentielt mest indbringende beliggenhed - er fredede. Man bør heller ikke undervurdere det økonomiske aspekt ved et grundsalg i en tid hvor der er store besparelser på velfærd m.m.

AIH har været meget aktive i forhold til politikere, presse og med opfordringer på Facebook til at skrive høringssvar “jo flere jo bedre” (Citat).

Jeg håber ikke at mængden af høringssvar fra nær og fjern vil få politikerne til at gå bagover. Hvis mængden af høringssvar er en vigtig faktor, er det vigtigt at bemærke, at størstedelen af indbyggerne ikke protesterer mod helhedsplanen.

Også ved sidste høringsrunde i 2017 skrev jeg, efter mange overvejelser, et høringssvar https://deltag.aarhus.dk/node/320/ticket/5145 med bevidstheden om, at det måske drukner i de mange indlæg vedrørende AIH og de kommunale jorder.



Forslag og afsluttende kommentarer:

Jeg bakker fuldt op om helhedsplanen under forudsætning af, at man søger de bedste løsninger omkring de trafikale udfordringer.

Overvejes der at bygge seniorboliger, kunne det potentielt frigøre villaer til børnefamilier. Og de ældre vil kunne blive boende i byen og have kort til byens faciliteter.

Da motorvejen blev etableret, blev Virupskoven reduceret og desuden skåret over i to halvdele. Der er langt til decideret skov fra Hjortshøj. Det ville være oplagt at rejse skov, særlige omkring vandboringerne, eksempelvis på markområdet på den anden side af Mejlbyvej mellem Asmusvej og Sastrupvej.

Overvej at etableres en rundkørsel ved Sastrupvej/Mejlbyvej, som er et farligt kryds. Desuden ville det dæmpe farten på Mejlbyvej.





Jeg håber at politikerne vil forholde sig professionelt, tage alle synspunkter i betragtning og påtage sig ansvaret for udviklingen af Hjortshøj som en helhed.



Mvh

Vibeke Bak Hansen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Vibeke Bak Hansen

Indsendt

13/08/2024 10:56

Sagsnummer

HS1079250

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk