Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Helhedsplan på godt og ondt

Jeg har med stor interesse læst forslaget til Helhedsplan for Hjortshøj. Og vil gerne rose det store arbejde og grundighed, som er lagt i forslaget. Og også sige tak til Per Luchtemeier for at tage sig tid til at kommer herud og præsentere og diskutere forslaget.

Jeg er meget positiv indstillet overfor forslagene om at lave byrum og muligheder for fællesskab omkring skolen og stationen. Det er virkeligt gode tanker, og noget, som Hjortshøj trænger til. Disse områder i byen ser lidt 'triste' ud, og vil kunne udnyttes meget bedre. Masser af potentiale her.

Derimod er jeg på ingen måde enig i planerne om at udstykke arealet øst for Østergaardstoften. Det vil have store konsekvenser for Høsteriet og Andelssamfundet. Og vil gøre det svært at bibeholde de fællesskaber og naturoplevelser, som dette område er en del af. Det er unikt, at der i en by er mulighed for at være sammen om grøntsagsproduktion, hvilket er meget berigende for medlemmerne. Samtidigt giver området mulighed for spor i landskabet, klappegeder og mange andre grønne ting, som er til glæde for hele byen. Alt sammen noget, som passer direkte ind i kommunens visioner om bæredygtighed og grøn omstilling, hvilket vil være svært at genskabe andetsteds.

Endvidere vil udstykningen lægge yderligere pres på trafikken i Hjortshøj, hvor infrastrukturen igennem årene slet ikke har fulgt med den voldsomme udbygning af byen. Og helhedsplanen bringer ikke meget nyt på den trafikale situation i forhold til dette.

Endelig vil jeg også udtrykke min store bekymring for planerne om at ændre vejføringen af Hjortshøj Møllevej, så FDF huset bliver spærret inde på en lille grund, hvor små børn skal krydse en trafikeret vej for at komme væk fra grunden og lave aktiviteter. Det giver ikke meget mening. Hvis der endelig skulle laves ændringer, så vil det være meget bedre at placere FDF huset i en evt. kommende Østergaardspark, så der blev plads til aktiviteterne uden at skulle krydse veje.

Se venligst høringssvaret fra FDF Hjortshøj for flere detaljer og argumenter.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jan Kølbæk

Indsendt

13/08/2024 16:03

Sagsnummer

HS0838908

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk