Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Høringssvar vedr. planer for City Vest

Kommentarer til Helhedsplan for Hjortshøj: Bevar Andelssamfundets dyrkningsarealer. Rie Øhlenschlæger arkitekt maa, AplusB, Aarhus

Fremlagte forslag til helhedsplan har mange planmæssigt positive elementer – men to væsentlige ting må påpeges:

Aarhus Kommunes ønsker om CO2 neutralitet og bæredygtig byudvikling tilsiger en kraftig opmærksomhed på minimering af nybyggeri. Behovet for flere boliger bør søges løst ved omdannelser/transformation af eksisterende strukturer. Nedrivninger af eksisterende byggeri skal minimeres markant. Prognoser siger at vi indenfor en kortere årrække vil have en for stor mængde parcelhuse som vil blive et problem man allerede nu bør imødegå.

Andelssamfundet i Hjortshøj, med en lang og utrættelig kamp for sin eksistens er med dette udkast til Helhedsplan desværre atter under ”beskydning”.
Andelssamfundet har med sine mange byggeeksperimenter, nogle meget smukke – andre mindre heldige – både som selvbyg og som støttet alment boligbyggeri - været en frontløber for udvikling af måder at bo på – for udvikling af tekniske løsninger og for udvikling af et meget grønt boligområde med stor artsdiversitet. Andelssamfundet har stået i front for udviklingen af et diverst og inkluderende bo- og leveområde med en række mindre virksomheder som indgår i arbejdet med at gøre Andelssamfundet selvforsynende på en række områder.

Jeg har som formidler af kvaliteter i udviklingen af byggeriet haft delegationer fra ind- og udland med på rundvisninger i Andelssamfundet, hvor stedets kvaliteter og inspiration til planlægning og byggeri er blevet meget værdsat, og set som en kvalitet i Aarhus Kommune.

Aarhus Kommune har god grund til at være stolte over at have Andelssamfundet i kommunen og det er derfor meget overraskende og skuffende at man nu vil udlægge Andelssamfundets gartneri arealer til byggegrunde. Lad dog nu endelig de energiske mennesker i Andelssamfundet demonstrere at bæredygtig udvikling med naturindhold også kan være et gartneri med mindre dyrehold til glæde for Andelssamfundet og resten af Hjortshøj. Sælg Hjørnegrunden til Andelssamfundet som blød kant mellem by og landskab.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Rie Øhlenschlæger

Indsendt

13/08/2024 16:43

Sagsnummer

HS5994520

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk