Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bofællesskab og fødevareproduktionen Høsteriet

Til Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Høringssvar til Helhedsplan for Hjortshøj.

Angående Høsteriet og fællesskabet i AiH.

Kære byråd, vi skriver til jer som medlemmer af Andelsgaarde, der støtter Høsteriet i Hjortshøj.

Vi har fulgt AiH stort set siden starten og er jævnlige brugere af området, og deltager i diverse forårs-, høst- og julemarkeder mm.
Vi nyder at være i AiH og den behagelige atmosfære. Vi mærker fællesskabet, og nyder blandingen af natur og smukke huse samt de smukke omgivelser og fornemmelsen af plads. Det er simpelthen genialt at placere bæredygtige individuelle træhuse med grusstier imellem, så der ikke er biler til fare og gene for børn og alle andre. Det er også godt tænkt med mindre grunde, for til gengæld at have fællesarealer med beplantning og sø mm. Det er helt unikt at opleve marker med dyr og planter dyrket regenerativt som føde til menneske tæt på forbrugeren. Det gavner klimaet, folkesundheden voksne og børns kendskab og respekt for naturen og den fremtidige forsyningssikkerhed. Det er eksempler til efterlevelse andre steder.

Det er med stor bekymring, at vi erfarer, at I har sat et arbejde i gang omkring helhedsplanen for Hjortshøj, hvor I overvejer at bebygge et område tæt på AiH langs Østergårdstoften.
Dermed er det jo alle de ovennævnte kvaliteter I dermed viser ikke at have forstået.
Vi kan ikke se ideen i at ødelægge ovenstående.

Det er også uholdbart for Høsteriet samt AiH at der ikke laves en langtidsplan, der giver tryghed. I stedet for at bebygge langs Østergaårdstoften, vil vi på det kraftigste anbefale, at der lyttes til beboerne i området og laves en aftale, hvor deres ønsker tilgodeses, således at området i mindst 20 år frem kan sikres som den vigtige motor dette område er for livet, bæredygtigheden, naturen, biodiversiteten og fællesskabet i AiH.

Kvaliteterne og vigtigheden ved eksperimenterende små fødevare produktioner kan også ses i filmen ”Landbrugets natur”. Heri deltager Høsteriet og andre mindre landbrug. Filmen vises i Øst for Paradis søndag d. 15. september, hvor Andelsgårde og Mellemfolkeligt Samvirke medvirker. Før filmen kan man opleve Farmers market i Mellemfolkeligt Samvirkes hyggelige gård i Mejlgade, hvor også Høsteriet bidrager med økologisk producerede grøntsager.
”Landbrugets natur” viser de små fællesskaber omkring fødevareproduktionen, som vi gerne skulle have flere af. Landbrug der genopbygger jorden og naturen. Arrangementet vil formulere nye drømme for landbruget, som skal bevæge sig i en langt mere bæredygtig retning. Her spiller Høsteriet en vigtig rolle. Vi håber derfor at I vil sætte jer ind i dette og sende en repræsentant til arrangementet for at blive mere oplyste om denne problematik. Byrådet bør være stolt over at der er mennesker der tør gå forrest i denne udvikling og bør bakke op om disse ildsjæle.

De bedste hilsner
Astrid Holm Jacobsen og Kim Sørensen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Kim Sørensen

Indsendt

13/08/2024 17:34

Sagsnummer

HS1112570

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk