Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Hvorfor flyttede jeg til Hjortshøj/Aih?

For et år siden flyttede jeg, med min mand og mine to små sønner til Andelssamfundet i Hjortshøj. Det gjorde jeg af mange grunde, bl. a:
-Landsbyfølelsen i Hjortshøj
-Klimavenligheden, især i AiH
-Frivilligheden
-Naturen i byen

Men nu når Århus Kommunes helhedsplan banker på døren kan jeg godt blive lidt bekymret for om flere af de grunde vil forsvinde eller mindskes.
Byggeplanen for Østergårdstoften vil desværre gøre at det regenerative, økologiske landbrug, Høsteriet, skal lukke. Dette synes jeg, er en kæmpe skam da Høsteriet kan bruges som et flot forbillede i udviklingen af landbrugsmåder der er mere klimavenlige og som befinder sig i det bynære miljø hvor flere mennesker kan lære om dyrkning af grøntsager og få en større forbindelse til naturen derigennem. Hos Høsteriet, og også AiHs egen landbrugsjord, kan man som borger i byen hjælpe til i marken og få hænderne i jorden - det er noget jeg gerne vil kunne gøre sammen med mine børn og mærke vores bys fælles skaberkraft.

Hvis jorden ved Østergårdstoften bliver bebygget vil også flere kreative områder, bålplads, skov og de skønne klappe-geder forsvinde. Det er alt sammen ting som alle kan nyde godt af og det kommer hele byen borgere til gode, unge som gamle. Jeg synes det er så ærgerligt at veletablerede initiativer som disse risikerer at forsvinde og muligvis ikke opstå andre steder i byen.

FDF-kredsen i Hjortshøj er den 3. største kreds i Danmark der bliver lagt så mange frivillige kræfter i arbejdet for at give børn og unge i Hjortshøj gode sunde fællesskaber og oplevelser. Men i følge Helhedsplanen skal der bygges en vej lige igennem grunden hvor FDF-hytten ligger. På den samme grund har de frivillige hænder hos FDF bl.a. etableret, bålhytte, shelters og klatrevæg. Disse ting vil formentlig gå tabt ved at skulle flytte FDF-kredses mødested. Den grund som kredsen vil blive tilbudet er desuden mulig at komme til med bil og store dele af grunden ligger under vand flere gang om året. Det er respektløst at tilbyde en så etableret og populær fritidsaktivitet så dårlige forudsætning for at starte på ny. Det vil kræve ekstra meget frivilligt arbejde, og det kan muligvis fører til frafald af deltagere og frivillige, hvilket vil stille kredsen i en meget sårbar situation.

Så derfor vil jeg med dette høringssvar appellere kommunen til at ændre i helhedsplanen så FDF’erne kan beholde deres mødested intakt og jorden ved Østergårdstoften sælges eller udlejes på en langtidskontrakt til Andelssamfundet Hjortshøj så Høsteriet og AiH’s landbrug fortsat kan udvikle landbruget og formidlingen af natur og dyrkning af jorden.

Jeg håber I vil lytte til alle de stemmer som forsøger at råbe jer op. Vi råber jer op på naturen, klimaet, landsbyen og frivillighedens vegne.
Mange håbefulde hilsner fra Karoline Bruun Øjsen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Karoline Bruun Øjsen

Indsendt

13/08/2024 19:38

Sagsnummer

HS9011899

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk