Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Reel borgerinddragelse ifm Helhedsplan for Hjortshøj ønskes

Borgerinddragelse er en god ting, og det er bestemt positivt, at Aarhus Kommune forsøger at arbejde med lokal inddragelse i planlægning af fremtidens byggeri, infrastruktur mv. Høringen om Helhedsplanen for Hjortshøj er et godt eksempel på dette. Dog er det altafgørende, at der også reelt er tilstrækkelig lydhørhed og vilje til at give den fornødne tid til at undersøge og om muligt indarbejde de indkomne forslag og bemærkninger efterfølgende – ellers mistes tilliden til politikerne og en masse menneskers tid bliver spildt. Og formodentlig bliver den endelige løsning dårligere?
Jeg vil gerne opfordre til, at man tager dele af forslaget til Helhedsplan for Hjortshøj op til revision og endnu en gang forsøger at tænke i nye baner. Jeg ved, at der allerede er indsendt et meget stort antal velbegrundede høringssvar og vil forsøge at fatte mig i korthed:
- Det er meget vigtigt for Hjortshøjs særkende som grøn by og foregangssted for alternative fællesskaber og miljøbevidsthed, at man bevarer rammerne for Andelssamfundet og dets arbejde med økologisk dyrkning.
Andelssamfundet er på mange måder er eksempel på, hvad der kan opstå, når politikere tør give rammer for at noget nyt kan udvikle sig – til fælles bedste. Et eksempel, som tjener til inspiration for mange, også uden for kommunens grænser.
- De grønne kiler i byen skal bevares i så høj grad, det lader sig gøre. De er blevet kraftigt beskåret igennem de sidste mange år. Byrummene er som nævnt i planen vigtige for de uformelle møder og sammenhængskraften i byen.
- Hvis der skal bygges yderligere boliger, må der findes andre områder, som også beskrevet i planen.
- Det er vigtigt, at FDF bevarer gode rammer for arbejdet med de mange børn og unge, som finder vej til FDFs aktiviteter.
- Hvis der skal udvikles nye boliger og småerhverv langs jernbanen, er det vigtigt at den øgede trafik er et opmærksomhedspunkt. Som beboer på Virupvej kan jeg være meget nervøs over udsigten til øget trafik på Virupvej, Stationsvej og i knudepunktet ved stationen/jernbaneoverskæringen. Jeg vil derfor bakke op om forslaget om en ny vejføring til Mejlbyvej.
Lone Steffensen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lone Steffensen

Indsendt

13/08/2024 20:57

Sagsnummer

HS3851150

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk