Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Området omkring Østergårdstoften

Den nye helhedsplan for Hjortshøj har i dele af planen til formål at gøre det modsatte af det ønskede formål. Som udefrakommende ser jeg, at området øst for østergårdstoften, som helhedplanen indbefatter, netop giver et lokalebaserede fællesskab i tæthed med naturen. Området skaber sammenhæng i byen på en hel anden måde end lukkede rækkehuse ville gøre. Områderne skaber mødesteder, steder at gå ture og mulighed for en stor velfungerende økologisk grøntsagsordning, der beskytter grundvand, for alle Hjortshøj.

Det er enormt svært at finde en velfungerende grøntsagsordning, som udefrakommende må deltage i. Det er noget som flere borgere uden for Hjortshøj også har glæde af.

Som bosiddende i Aarhus N undrer det mig, at kommunen med området øst for østergårdstoften forsøger at finde plads til boligformer, som kommunen i en lang periode har nedprioriterede i store dele af Aarhus N. Det virker virkelig som et dumt projekt at ødelægge et velfungerende område for meget få boliger, når man har givet lov til netop at rive rækkehuse ned andre steder i kommunen. Det er en dum prioritering, og kommunen bør lytte til borgerne i Hjortshøj, som ikke er interesseret i at få ødelagt et område, der skaber samhørighed og fællesskab i Hjortshøj.

Samtidig kan jeg kun håbe, at os der kommer inde fra byen fortsat kan have mulighed for at høste vores egne grøntsager på marken i Hjortshøj.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Trine Schouborh

Indsendt

13/08/2024 21:01

Sagsnummer

HS4421026

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk