Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bevar nu de skønne, nødvendige natur- og landbrugsarealer i Hjortshøj

Som et ungt menneske, der er opvokset i Andelssamfundet i Hjortshøj og har boet her i næsten hele mit liv, bliver jeg vemodig ved den nye helhedsplan og tanken om, hvis en del af jorden langs Østergårdstoften og i Andelssamfundet, skulle gå til bebyggelse som det er vlevet foreslået af kommunen.

Andelssamfundet er et skønt sted at vokse op og de store arealer med frodigt planteliv og hyggelige stier er en stor del af det!
Områderne har lagt hus til utallelige fantasifulde lege og giver god plads at boltre sig på sammen med sine venner.
Naturarealerne gavner alle aldersgrupper, og mange fra hele Hjortshøj benytter sig af de stier, der bevæger langs med- og igennem dem.
Besøg hos dyrene, særligt gederne, er også ganske populært blandt rigtig mange af byens børn, og i løbet af en dag får især gederne en masse gæster!
Store som små, gamle og unge, kommer alle og hilser på.
Og det er netop disse geder, der med den nye helhedsplan vil stå uden hjem, og dermed ikke vil have mulighed for at bidrage til naturlivet i Hjortshøj.
At slå sig selv løs med spade og handsker som medlem af grønsagsmarken eller hjælpe til hos en af dyregrupperne, hvor der fodres og muges ud giver også en følelse af at være til nytte, og er også noget, der virkelig kan lære én noget om dyrene og naturen, især som barn.
Det er derfor også noget, der vil gå tabt, hvis grøbsagsmarken trampes flad og gedernes, så vel som vores alle sammens, græsarealer erstattes med huse og beton.

Også folk udefra Hjortshøj og omegn gribes af naturen og det den har at tilbyde, og til åbne arrengementer, som der er mange af, får de også et indblik i, hvor vigtig naturen er for landsbylivet.
Særligt her får gederne besøg og der snakkes begejstret om grønsagsordningens og Høsteriets bidrag til et lokalt landbrug, der bidrager til en bæredygtig fremtid og lokalt samvær og fællesskab!
Det er hertil værd at nævne at netop grønsagsordningen huser omtrent 100 medlemmer, hvoraf en del ikke bor i Andelssamfundet.

Så bevar nu de skønne, nødvendige natur- og landbrugsarealer i Hjortshøj!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Nina Hermind

Indsendt

13/08/2024 21:49

Sagsnummer

HS1508753

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk