Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bynære dyrkningsfællesskaber og cykelforbindelse over Mejlbyvej

Tak for jeres store arbejde med Helhedsplanen.
Tak for jeres ihærdige forsøg på at forstå Hjortshøj og byens kendetegn.
Tak for jeres modige drømme, visioner og nytænkning i bedste hensigt for byen.

Helhedsplanens 4 strategier er en god måde at italesætte de styrker, udfordringer og muligheder byen står med.

De mange høringssvar tænker jeg er et udtryk for engagement, for kærlighed til byen, og et ønske om at blive inddraget i god tid, før beslutninger træffes.

Der er dog mange “brændte borgere”, der skyer ilden fra “den store grusomme kommune”. (Min personlige udlægning af stemningen på borgermøderne)
Det er desværre blevet en del af fortællingen efter flere sager hvor borgerinddragelsen kom for sent, eller ikke blev opfattet som tilstrækkelig.

Hjortshøj identificerer sig som en landsby - en fælleskabets by, hvor frivillighed omkring bynære dyrkningsfællesskaber, FDF, kirken, skolen og idrætsforeninger er stærk.
Prøv at se tilbage på indsamlingen til Multihuset, for Hjortshøj står sammen når det gælder, og det fællesskab kan blive en styrke, hvis det mødes af et godt kommunalt samspil.

Tænk, at vi faktisk har et bynært dyrkningsfælleskab. Det er unikt.
Giv Andelssamfundet mulighed for at købe den jord der lejes, og overvej muligheder for udvidelse af byens største aktiv og kulturskaber, frem for indskrænkelse.

I forhold til Strategi #3 Byens forbindelser, vil jeg foreslå at der udvides fokus på cykel-forbindelserne ud af byen. Hvis der skal være færre biler i Aarhus C, er det os i udkanten, der skal lokkes over på eks. el-cyklen.
Den eksisterende cykelstiforbindelse fra Hjortshøj går igennem Lystrup, men Mejlbyvej er svær at krydse for skolebørn, når de skal til aktiviteter i Lystrup. Tilsvarende for cykeltrafikken fra Lystrup til Hjortshøj, som giver farlige situationer på Mejlbyvej.
Cykelforbindelsen til Lystrup bør styrkes med en bedre overgang af Mejlbyvej, inklusiv en yderligere hastighedsnedsættelse mellem de to foreslåede rundkørsler i nord og syd.

Helhedsplanen har mange gode elementer, men kan få meget mere medvind, hvis de store knaster udtages, og der genskabes tillid gennem mere borgerinddragelse.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Bjarne K

Indsendt

13/08/2024 21:53

Sagsnummer

HS7087173

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk