Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bekymrende trafikale konsekvenser for Gl. Egå

Som nærmeste nabo til Mejlbyvej i Gl. Egå, oplever jeg på nærmeste hold de mere end 6.000 biler og tunge køretøjer som dagligt kører igennem landsbyen. Den store trafikmængde skaber stor utryghed og ødelægger de bevaringsværdige gamle bygninger der er i byen. Hver dag skal mange børn og unge krydse Mejlbyvej for at komme i vuggestue, børnehave og skole, og det er endda uden et decideret fodgængerfelt eller lysregulering. Der hvor Mejlbyvej er smallest kan der heller ikke etableres sikre cykelforhold, da vejen simpelthen er for smal til en cykelsti. Det betyder, at gående skal dele fortovet med cyklister. Jeg ved, at sikre cykelforhold ikke kun er et stort ønske for beboere i Gl. Egå, men også er det for beboere fra Hjortshøj som vælger den grønne løsning når de skal ind til Aarhus.

Derfor er det bekymrende at læse, at der i Helhedsplanen for Hjortshøj planlægges byudvikling med 550-650 nye boliger. Sammen med byudvikling længere ude af Mejlbyvej, vurderer Aarhus Kommunes således, at der i døgnet vil blive ledt flere end 1.000 flere køretøjer ad Mejlbyvej igennem Gl. Egå. Fra seneste trafiktælling på Mejlbyvej ved vi, at 20% af køretøjerne kører 49,5 km/t eller hurtigere igennem Gl. Egå. Det vil helt konkret sige 900 køretøjer som kører mindst 25% for hurtigt igennem byen. Med mange flere køretøjer igennem byen er det derfor ikke urealistisk, at de 900 køretøjer bliver til flere end 1.000 der kører alt for hurtigt igennem byen. Dette er helt uacceptabelt og det er uforståeligt, at der er politikere i Aarhus som tør stå model til det.

Løsningen på ovenstående trafikale udfordringer er, at der bliver etableret en omfartsvej øst om Gl. Egå, fra Mejlbyvej til krydset ved Grenåvej og Egå Havvej. Denne omfartsvej har været skitseret i flere Kommuneplaner, men er af uvisse grunde aldrig blevet realiseret. Det er derfor tiden til at realisere den nu, så det igen kan være sikkert og trygt at færdes i trafikken i Gl. Egå, sådan at børn, unge, voksne og ældre ikke skal frygte for deres liv når de skal krydse Mejlbyvej.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Morten Bach Hyldelund

Indsendt

13/08/2024 21:56

Sagsnummer

HS9682690

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk