Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Grønne områder, fællesskab og lokalt engagement

På vegne af bestyrelsen i grundejerforeningen Højager 1-57 gør jeg indsigelse mod helhedsplanen og bebyggelse ved Østergårdstoften/AiH og deraf følgende nedlægning af attraktive og meget benyttede grønne, rekreative områder med spændende aktiviteter, dyre- og planteliv.

Hjortshøj er en landsby med stort lokalt engagement, feks. i forhold til at skabe inkluderende, varierede, grønne områder og initiativer til glæde for flere end byens egne beboere. De grønne områder, og de fællesskaber og oplevelser, de danner rammen om, er værdifulde for de enkelte, byen som helhed og derudover inviteres beboere fra andre dele af byen også til at få glæde af områderne. Feks i form af det årlige høstmarked med besøgende fra midtbyens familier og midtbyboere, der frivilligt deltager i pasning af marker med grøntsagsdyrkning. Det skal der værnes om.

Hjortshøj har tidligere vist, at de er villige til selv at være aktive medskabere af fælles aktiver, feks. Ifm. salg af folkeaktier i byens multihus. Det lokale engagement og fællesskab skal der også værnes om, og et af de samlingssteder, som er under fortsat udvikling af mange frivillige kræfter, vil man begrænse kraftigt. Hjortshøjs lokale engagement er unikt og et aktiv ud over byens grænser. Det skal der også værnes om.

Børn & Unge har nyligt formuleret visioner om stærkere fysiske fællesskaber for børn og unge, som alle aktører i kommunen er forpligtet på at medtænke. Ved at sløjfe områder som det ved Østergårdstoften/AiH fjerner man et vigtigt samlingspunkt for netop børn og unge, da det fortsat er et af de steder, der formår at samle om noget fysisk fælles, der også relaterer sig til naturdannelse og fremtidige generationers forståelse af, kærlighed til og respekt for natur og miljø.

Føj dertil, at mange i Hjortshøj, feks i vores grundejerforening, bor i tæt bebyggede områder med små matrikler, hvorfor det er yderligere relevant at bevare de grønne fællesområder.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Helga Morell Kerrn-Jespersen

Indsendt

13/08/2024 22:09

Sagsnummer

HS5942368

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk