Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

helhedsplanen for Hjortshøj

Jeg mener ikke helhedsplanen tager højde for udviklingen af Hjortshøj by, Ideen om at alt skal centreres inde omkring landsbykernen er et dårligt udgangspunkt. Hjortshøj bliver nærmest beskrevet som en Ø med nogle enkelte færgeforbindelser til Aarhus. Der er ikke taget højde for at vi, borgene i Hjortshøj er i kontakt med de nærliggende byområder som Lysstrup og Skødstrup. Hvorfor kan hjortshøj ikke udvikles nærmere på disse byer, der er ovenikøbet er forsynet med en bedre offentlig dækning fra de kollektive transportmidler end her i Hjortshøj. Hvor bus og letbane kører herfra næsten samtidig.
Det fører mig tilbage til at jeg ikke kan se, hvorfor den nordlige del af Østergårdstoften absolut skal bebygges, når der f. eks. et stort stykke ubebygget areal langs Skødstrupvej, hvor man ovenikøbet er nær letbanen i Skødstrup og busserne ved Grenåvej.
er det bare for at alt skal passe i en teori der ligner den man havde for 100 år siden. da man byggede slumområderne i Århus midtby. Eller som stod bag det alt for tætte byggeri i Gellerup, hvor man nu river bygninger ned, for at man kan holde ud at bo der.
Videre bebyggelse af Østergårdstoften vil vel også betyde at man må lægge kraftige restriktioner på hvad de beboere hælder i jorde i form af round up m.v. Vi fik nemlig at vide at det var vigtigt at de jorder, som andelssamfundet forpagter skulle dyrkes sprøjtefrit, for ikke ar forurene grundvandet, der står temmeligt højt i området. Den jord som Andelssamfundet forpagter, fungere samtidig som et grønt åndehul for hele Hjorshøjs beboere, som kommunens folk ingen udgifter har til at holde. Der er meget få grønne områder i Hjortshøj, når man f.eks. samligner det med alle de grønne områder, som findes i Lysstrup. De kan ikke være billige at holde
Vi i Andelssamfundet gør det gratis, og den udvidede bebyggelse af Østergårdstoften skærer en ret stor skive af området.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jørn Hecmann

Indsendt

13/08/2024 22:45

Sagsnummer

HS5867778

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk