Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Ændringsforslag mod bebyggelse på 20.398 m2 øst for Østergårdstoften

Ændringsforslag mod bebyggelse på 20.398m2 øst for Østergårdstoften.

Jeg opfordrer til at bebyggelsen af 20.398m2 boliger tages ud af Helhedsplanen.
Min begrundelse er følgende:
Århus kommune har visioner om at udvikle mere bæredygtighed, biodiversitet og klimasikring.
På den jord som Andelssamfundet i Hjortshøj har forpagtet i over 30 år, er disse ting
allerede at finde, samt hele tiden i videre udvikling.
Her er mange områder hvor biodiversiteten får lov at udvikle sig. Her er bl.a. også de 10.000 træer som kommunen ønsker sig.
Her dyrker Grøntsagsfællesskabet økologiske grøntsager uden pesticider, og mange mennesker i lokalområdet henter året rundt deres friske grøntsager her. Helt fra Århus kommer folk på cykel for at have glæden af at arbejde i marken og høste grøntsager. Over 100 medlemmer deltager i at dyrke grøntsager hvert eneste år. Mange børn har her muligheden for at opdage hvordan friske grøntsager smager, og har glæde af selv at trække gulerødderne op ad jorden. Tænk lige på vigtigheden af, at kunne spise helt friske grøntsager direkte fra marken. Tænk på det bæredygtige i, at alle de 100 medlemmers grøntsager, ikke er transporteret langvejs fra. Tænk på alt den plasticemballage som vi undgår. Det må tælle i Århus kommunes co2 regnskab.
Hvis der bygges boliger på det 20.398 m2 store område, sættes bl.a. Grøntsags fællesskabet under pres, fordi Andelssamfundets areal af landsbrugsjord minimeres.
Det er synd for der er helt tydeligt et stort behov for at kunne deltage i fællesskaber om at dyrke og høste grøntsager, og der er kun meget få bynære grøntsagsfællesskaber i Århus kommune.
Det er ikke kun beboerne i Andelssamfundet som nyder godt af denne oase midt i Hjortshøj. Her kommer dagligt skoler og daginstitutioner, og folk fra lokalområdet og oplandet går ture på sporene i landskabet (Spor.dk).

Tragikomisk at kommunen vil bygge boliger ovenpå den gode økologiske landbrugsjord, på skoven med de 10.000 træer og stierne.
Jeg ønsker, at kommunen tager disse byggeplaner ud af Helhedsplanen, så vi kan bevare vores marker og stier og fællesskaber.

Med venlig hilsen
June Kolbye Nielsen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

June Kolbye Nielsen

Indsendt

13/08/2024 23:18

Sagsnummer

HS0116710

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk