Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Stor trafik skal ikke opdele vores boligområder

Som beboer i Hjortshøj på Virup Skovvej i de hvide rækkehuse vil jeg opfordre til, at der i de nye planer for Hjortshøj lægges stor vægt på at adskille tæt beboelse fra larmende trafik.
Hvis Virup Skovvej bliver forlænget ud til Mejlbyvej, vil dette omringe vores bebyggelse hele vejen rundt om vores 88 husstande. Det vil blive en gennemfartsvej med kraftigt øgende trafik fremover, som vil være belastende for både vores bebyggelse, for Æblelundens mange beboere, der ligger på den anden side af Virup Skovvej og for de nye udstykninger på Kirstineborgs jorde.
Der er ganske vist brug for en gennemfartsvej, der forbinder Virupvej med Mejlbyvej, men denne kunne meget mere behændigt lægges nedenfor de nye bebyggelser på Kirstineborgs jorde, hvor den ikke vil sno sig tværs igennem og opdele boligområderne.
Dette vil også gøre det nemmere at skabe trafiksikre stisystemer for skolebørn i hele dette sydlige kvarter omkring Virupskolen.
I Hjortshøj har vi længe været generet af motorvejen, hvor hastigheden er sat op til 130 km/t. Er det ikke på tide at lave en støjvold med beplantning her, som også ville komme den nye bydel til gode?
Trafikstøj ødelægger menneskers mentale sundhed, så lad os prioritere udenom.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Regitze Sonne

Indsendt

13/08/2024 23:26

Sagsnummer

HS5992758

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk