Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Behold Høsteriet og andelssamfundets landbrug på vegne af fremtidens fødevarer

Vi fra Den Grønne Ungdomsbevægelse går ind for at bevare det regenerative jordbrug og gartneri Høsteriet. Vi har bl.a. samarbejdet med Marie Boesen, medejer og stifter af Høsteriet, og kender derfor til værdien af stedet. Ikke kun Høsteriet, men også resten af andelssamfundets i Hjortshøjs økologiske landbrug.
Disse er pragteksempler på, hvordan fremtidens landbrug og fødevarerdyrkning netop må og skal se ud. Især når man snakker om mere bynære landbrug, som er regenerativt og polykulturelt, og derudover bidrager til biodiversiteten. Præcis det, er hvad vi skal udbrede og opnå, hvis vi vil i mål med en omstilling af vores lokale og nationale fødevareproduktion. Herunder sikring af grundvand, fødevaresikkerhed i et mere og mere forandret klima og selvfølgelig leve op til forpligtelser som klimamål og vandrammedirektiver.
Andelssamfundet, inklusiv Høsteriet, er desuden en oase tæt på storbyen. Her mærkes et inkluderende socialt fællesskab, som også fungerer som grønt åndehul og samlingspunkt i Hjortshøj.
At man vil bygge på denne oase strider mod både naturen og klimaets behov, og derfor også vores eget. Det som både er noget af det allerbedste for jorden, lokalmiljøet i Hjortshøj og omegn og sætter et eksempel for resten af Danmark vil man fjerne.
Det sætter vi i Den Grønne Ungdomsbevægelse os meget uforstående overfor, og vi tager stærkt afstand til byggeplanerne.
Vi opfordrer derfor byrådet og kommunen til at ændre helhedsplanen, så der ikke bebygges langs Østergårdstoften, sådan at Høsteriet kan fortsætte med at eksistere. Man kunne eventuelt fra kommunens side, give Andelssamfundet Hjortshøj lov til enten: at købe landbrugsjorden, eller: give Andelssamfundet Hjortshøj en langtidskontrakt, så de kan fortsætte med at udvikle samspillet mellem natur, landbrug og outdoor aktiviteter på arealerne.

Mvh.
Den Grønne Ungdomsbevægelse, Aarhus
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Karen Krogh Nielsen

Indsendt

13/08/2024 23:50

Sagsnummer

HS9644105

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk