Gå til hovedindhold

Høringssvar

Visionsplan for byrum og forbindelser på Aarhus Ø

Fiskerivej, letbane og forbindelse til Aarhus Ø

Det er vigtigt at den foreslåede promenade (som er en virkelig god idé) bliver designet og bygget sådan at det er muligt at opgradere letbanen til dobbeltspor uden at man skal til at ombygge promenaden mere end højest nødvendigt. Dobbeltspor på letbanen er jo noget man undersøger som en del af den nye mobilitetsplan, og det vil også muliggøre etableringen af det savnede letbanestop ved Den Permanente, et stoppested der kun bliver mere efterspurgt når der laves en Promenade og strand. Det vil derfor være meget dumt at bygge en promenade uden at tage højde for det eventuelle dobbeltspor.

En direkte forbindelse mellem Aarhus Ø og Lystbådhavnen/Fiserivej savnes i planen. Det giver ikke meget mening at planen for promenaden hænger sammen med planen for Aarhus Ø når de to ikke er forbundet med hindanden. Den nemmeste løsning vil være en bro, men denne ville komme i vejen for bådene i lystbådehavnen, derfor må en tunnel jo være løsningen. Ja, den vil være dyr, men sådan er det hvis man vil skabe gode og sammenhængene byrum. Det koster penge. Denne tunnel/forbindelse vil give Aarhus Ø meget bedre adgang til den nye promenade og strand samt Den Permanente og Riis Skov. Adgang til grønne områder er jo meget efterspurgt af beboerne på Aarhus Ø. Man vil også forbinde Aarhus Ø og Trøjborg, to af byens mest bemærkelsesværdige bydele, meget bedre sammen.

Jeg vil foreslå at man tilføjer til planen at det stykke af Fiskerivej der i dag er belagt med brosten helt eller delvist bliver belagt med asfalt så man kan cykle på stykket uden at man ryster sig selv og sin cykel i smadder. Når man kommer fra Cykelstien langs bugten fra den Permanente og skal videre langs havnefronten er det smartest at buge tunnelen under letbanen i den nordlige ende af Fiskerivej, men grundet brostenene er det så ukomfortabelt at det er rarere at kører ned til Skovejen og Hjortholmsvej i stedet, hvilket er langsommere og betyder at man som cykellist skal krydse biltrafik flere gange. Med lidt asfalt på Fiskerivej er dette problem løst. Det vil også give en bedre forbindelse til den foreslåede tunnel mellem Fiskerivej og Aarhus Ø.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Gustav Ibsen Hansen

Indsendt

14/10/2024 14:23

Sagsnummer

HS7993057

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kultur
Område
Midtbyen
Hørings-id

H976

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ 
Bystrategi
Karen Blixens Boulevard 7 
8220 Brabrand 
Telefon: 89 40 44 00 

Ved generelle henvendelser og spørgsmål:
arealudvikling@mtm.aarhus.dk

Vær opmærksom på at alle høringssvar skal afgives her via høringsportalen. Høringssvar kan ikke sendes på mail til ovenstående.